پمپ تززریق یا دوزینگ پمپ چیست؛ عملکرد پمپ تززریق

پمپ تززریق یا دوزینگ پمپ چیست؛ عملکرد پمپ تززریقدوزینگ پمپ یا پمپ تزریق یک پمپ جابجایی مثبت است که برای تزریق مواد شیمیایی یا هر محلول دیگر در جریانی از آب، گاز و یا بخار استفاده می‌شود. پمپ تزریق معمولا ابعاد کوچکی دارد و میزان دقیقی از یک محلول شیمیایی را در زمانی معین و با فشاری مشخص به جریان عبوری تزریق می‌کند. پمپ‌های تزریق به عنوان بخش اصلی یک سیستم تزریق مواد شیمیایی شناخته می‌شوند که به صورت خودکار عملیات تزریق را انجام می‌دهند. از دوزینگ پمپ در بخش‌های مختلف تصفیه آب نظیر کلر زنی، تزریق متابی سولفیت سدیم، تزریق آنتی اسکالانت، تزریق اسید یا قلیا و … استفاده می‌شود.

تماس با شرکت آب پاک سازان

قیمت پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپ

قیمت پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) مواد شیمیایی با توجه به نیاز و محل استفاده از قبیل نوع پمپ، ویژگی های آنها (نحوه تنظیم دبی و فشار و غیره)، جنس و متریال  ( پی وی سی و PVDF  ) به کار رفته برای هر یک از اجزای پمپ و اندازه آنها تعیین می گردد. به همین منظور تنوع بسیار بالایی در قیمت دوزینگ پمپ وجود دارد. برای استعلام قیمت پمپ تزریق مواد شیمیایی کافیست از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه با واحد فروش شرکت آب پاک سازان  در ارتباط باشید.

کاربرد های پمپ تزریق مواد شیمیایی

کاربرد های پمپ تزریقکشاورزی

ساخت و پردازش مواد شیمیایی

تولید نفت و گاز

برودتی

اتومبیل

تولید کاغذ و خمیر کاغذ

فرآوری مواد غذایی

تزریق مواد شیمیایی مختلف مانند : فرمالین، نیترات نقره، سولفات مس، سود پرک

پمپ های تزریق کلر مایع، معمولا از نوع پریستالتیک یا دیافراگمی می باشند. دامنه فشار در دوزینگ پمپ های پریستالتیک یا شلنگی بین ۱ تا ۴ بار و در دوزینگ پمپ های دیافراگمی تا فشار ۲۰ بار هم می رسد.

انواع پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپ

انواع پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپپمپ تزریق ها  انواع مختلفی دارند که در زیر به آن اشاره می کنیم. اما به طو کلی می توان گفت که دوزینگ پمپ ها جهت پمپاژ سیالات مختلف از جمله اسیدی، قلیایی دیگر مواد شیمیایی تولید می‌شوند.

دوزینگ پمپ دیافراگمی

دوزینگ پمپ پیستونی

دوزینگ پمپ مارپیچی

دوزینگ پمپ پرستالتیک (غلطکی)

تماس با شرکت آب پاک سازان

دوزینگ پمپ دیافراگمی

پمپ های دوز دیافراگم فاقد نشت هستند، بنابراین برای محیط های بسیار تهاجمی یا سمی مناسب هستند. دیافراگم بسته‌به‌نوع‌دنده ، فشارهایی را تا ۱۶ بار فراهم می‌کند.
پمپ های دوز دیافراگم به صورت استاندارد با یک محفظه جداسازی نصب می شوند. اگر به‌دلیل فرسودگی در دیافراگم ترک ایجاد‌شود، باعث می شود که محیط به صورت اجزای سیستم یا خود پمپ طغیان نکند و محیط کنترل شود. پس از طریق یک لوله پایین به حوضه جمع می شود.

این یک پمپ عالی برای مواد شیمیایی مهم و گران قیمت یا در مواردی است که مسائل زیست محیطی درگیر است،مواد شیمیایی تا حداکثر دامنه جریان و فشار پمپ مورد نیاز است. آنها همچنین نسبت به بالا تحمل خوبی دارند

انتهای مایع دیافراگم دیسک دارای دیافراگم تفلون است که به عنوان یک مانع بین پیستون و مایع فرآیند حرکت پمپاژ پیستون اعمال می شود

کارکرد پمپ دیافراگمی

  1. سیستم توزیع هوای فشرده هوا را به محفظه هوای A هدایت می کند.
  2. شفت به سمت چپ حرکت می کند و حرکت دیافراگم ها باعث افزایش حجم محفظه پمپاژ ۲ و در عین حال کاهش حجم محفظه پمپاژ ۱ می شود (شکل a). شیر توپی دو طرف محفظه های پمپاژ تضمین می کنند که جریان سیال از طریق پمپ فقط در یک جهت انجام می شود: از ورودی تا تخلیه. اثر این است که مایع از ورودی به محفظه ۲ کشیده می شود و آن را از محفظه ۱ تخلیه می کند.
  3. هنگامی که شفت کار را کامل می کند، سیستم توزیع هوا محفظه هوا ۱ را دریچه می کند و هوای فشرده را به محفظه هوا ۲ هدایت می کند.
  4. شفت اکنون به سمت راست حرکت می کند و حجم محفظه پمپاژ ۲ را کاهش می دهد و در همان زمان حجم محفظه پمپاژ ۱ را افزایش می دهد (شکل b). سیال اکنون از محفظه ۲ خارج شده و به محفظه ۱ کشیده می شود.
  5. همانطور که شفت کار را کامل می کند، سیستم توزیع هوا محفظه هوای ۲ را دریچه می کند و هنگامی که هوای فشرده دوباره به اتاق هوای ۱ هدایت می شود، چرخه تکرار می شود.

پمپ مارپیچی

پمپ مارپیچیپمپ مارپیچ ، همانند بسیاری از پمپ های کم فشار ، معمولا برای اهداف آبیاری و زهکشی اراضی استفاده می شود.
پمپ مارپیچی از یک لوله یا صفحه (پیچ) چرخان تشکیل شده است تا یک مایع را حرکت دهد. پمپ مارپیچی، اگر مجهز به مهر و موم چرخشی مناسب باشد، می تواند آب را به ارتفاع بیشتری از پمپ سیم پیچ، به طور معمول ۱۰ متر بالاتر از دهانه تخلیه ، برساند.

پمپ مارپیچ  ابزاری مهم باقی می ماند زیرا به راحتی و با هزینه بسیار کم می توان آن را ساخت و تعمیر کرد. این امکان وجود دارد. زیرا می توان تمام اجزا را از منابع محلی مانند ورق فلز خم شده به فرم دلخواه با یا بدون ابزار ماشین ساخت.

تماس با شرکت آب پاک سازان

پمپ مارپیچ ، همانند بسیاری از پمپ های کم فشار ، معمولا برای اهداف آبیاری و زهکشی اراضی استفاده می شود.
پمپ مارپیچی از یک لوله یا صفحه (پیچ) چرخان تشکیل شده است تا یک مایع را حرکت دهد. پمپ مارپیچی، اگر مجهز به مهر و موم چرخشی مناسب باشد، می تواند آب را به ارتفاع بیشتری از پمپ سیم پیچ، به طور معمول ۱۰ متر بالاتر از دهانه تخلیه ، برساند.

پمپ مارپیچ  ابزاری مهم باقی می ماند زیرا به راحتی و با هزینه بسیار کم می توان آن را ساخت و تعمیر کرد. این امکان وجود دارد. زیرا می توان تمام اجزا را از منابع محلی مانند ورق فلز خم شده به فرم دلخواه با یا بدون ابزار ماشین ساخت.

دوزینگ پمپ پیستونی

پمپ های دو پیستون و چند پیستون به ویژه برای ارائه مخلوط های دقیق مناسب هستند، جایی که محیط های مختلف باید با نسبت ثابت مخلوط شوند که می تواند به دلخواه انتخاب شود.
شما می توانید با موتورهای‌محرک‌کنترل‌شده‌خارجی، مقدار کل را می توان از ۵ درصد تا ۱۰۰ درصد با نسبت ثابت تغییر دهید. سرهای گرم شده اجازه می دهند دوزهای محیطی که در هنگام سرما شکننده است، استفاده شود.

دامن شستشوی پیستون به عنوان یک گزینه در دسترس است، تا از نشت مخرب جلوگیری کند و از مواد بسته بندی و پیستون ها در برابر مواد شیمیایی ساینده محافظت کند

سری TAP پمپ دوز پیستونی برای اندازه گیری مقدار دقیق معرف شیمیایی در لوله ها یا مخازن یا برنامه های کنترل فرآیند طراحی شده است.با استفاده از اصل جابجایی حفره تدریجی از یک گیربکس رفت و برگشت دقیق که یک پیستون را هدایت می کند ، یک جابجایی حجمی دقیق ایجاد می کند. این تضمین می کند که مواد شیمیایی به صورت خطی ، قابل تکرار و دقیق است.

پمپ های دوز پیستون از یک گیربکس مکانیکی با نسبت ثابت استفاده می کنند که چرخش موتور را به عملکرد متقابل پیستون تبدیل می کند. با تغییر نسبت می توان تعداد ضربه ها را در هر دقیقه پمپ دوز پیستون کم یا زیاد کرد

دوزینگ پمپ پرستالتیک (غلطکی)

پمپ پریستالتیک از طریق غلتک های مختلفی که یک لوله را فشرده می کند. هنگام چرخش آنها در اطراف یک محیط جزئی در داخل بدنه پمپ، کار می کند. درنهایت بین غلتک ها محفظه ای از مایع به دام افتاده و از سمت ورودی به سمت خروجی پمپ پریستالتیک منتقل می شود.
موقعیت غلتک ها و غلتک ها به گونه ای طراحی شده اند که غلتک های سمت ورودی قبل از اینکه غلتک های طرف خروجی از لوله در سمت خروجی دور شود، لوله را مسدود می کند

پمپ پریستالتیک این ویژگی منحصر به فرد را دارد که فقط با لوله تماس می گیرد. با استفاده از فن آوری های جایگزین پمپ ، قطعات “خیس شده” شامل شیرآلات ، بدنه پمپ ، دیافراگم و غیره است.

لوله پمپ پریستالتیک در تعیین مشخصات پمپ ها حیاتی است. با توجه به اصل نحوه کار پمپ پریستالتیک، لوله باید دارای کشش‌کافی در مدت‌زمان‌طولانی باشد تا پس از دور شدن غلتک، باز می شود.

فرض‌کنید یک پمپ پریستالتیک برای لوله دیواری ۱.۶ میلی‌متر طراحی شده‌باشد ، یک لوله دیواری ۱.۰ میلی‌متری در همان پمپ انسداد پیدا نمی‌کند. پس در نهایت حرکت پمپاژ رخ نمی دهد. همچنین به دلیل محدودیت فیزیکی اندازه و گشتاور موتور، اندازه لوله باید همیشه در محدوده قطر داخلی مشخص شده برای یک سری خاص پمپ های پریستالتیک باشد.

اجزاء تشکیل دوزینگ پمپ پریستالتیک

الکتروموتور سه فاز یا تکفاز

گیربکس کاهنده

هوزینگ پمپ

شیلنگ مخصوص جابجایی سیال

کاور و درپوش پمپ

اتصالات ورودی و خروجی پمپ

پایه پمپ

تماس با شرکت آب پاک سازان

مکانیزم کارکرد پمپ پریستالتیک

مایع وارد پس از ورود به داخل لوله یا شلنگ در هد پمپ بر اثر فشار غلطک ها و فشرده شدن شلنگ جابجایی سیال رخ میده و می بایست شلنگ موجود بسیار منعطف و ضد سایش و ضدخورندگی باشد.

از این مدل دوزینگ پمپ جهت تزریق در موارد زیر به طور عمده استفاده می شود:

دوزینگ پمپ برای کلرزنی در استخرها

دوزینگ پمپ ها در صنایع آب و فاضلاب جهت تزریق مواد به پسماند یا آب مصرفی

دوزینگ پمپ ها در برج های خنک کننده

دوزینگ پمپ ها در بویلرها

دوزینگ پمپ ها جهت تزریق کود مایع و سایر مواد در صنایع کشاورزی

دوزینگ پمپ ها در انواع فرآیندهای تولید و صنعتی

و دوزینگ پمپ ها جهت مترینگ مواد در آزمایشگاه ها

جنس پمپ های تزریق

جنس دیافراگم در این پمپ ها معمولا از سنتوپرن یا تفلون (PTFE) بوده و در برابر خورندگی کلر از مقاومت خوبی برخوردار هستند

عملکرد پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپ چگونه کار می‌کند

عملکرد پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپ چگونه کار می‌کندبسته به برند و مدل، کاربرد دستگاه، شرایط محیط، جنس و خواص شیمیایی سیال مورد تزریق، پمپ تزریق به روش‌های مختلفی کار می‌کند. تمامی این روش‌ها و به‌طور کلی عملکرد پمپ تزریق در یک مفهوم و هدف خاص و مشخص خلاصه می‌شود: گرفتن مقداری دقیق و اندازه‌گیری شده از یک ماده و سپس تزریق آن به لوله یا ظرف مورد نظر. چند بخش عمده در راه‌اندازی پمپ تزریق وجود دارد:

. مخزن یا ظرف مواد شیمیایی محصولی که دوز می‌شود.

۲. شیر مکش یا فوت ولو (Foot Valve). شیر مکش یا فوت ولو یک شیر یک طرفه است که به یک خط مکش متصل می‌شود. داخل درام محصول قرار می‌گیرد و به پمپ اجازه می‌دهد تا در حالت آماده به کار (Standby) بماند. باید یک وزنه به آن بسته شود تا در ته درام باقی بماند و گاهی اوقات، یک سوئیچ شناور به آن وصل می‌شود تا در صورت تمام شدن سایل موردنظر، هشدار پمپ را فعال کند.

۳. بدنه پمپ تزریق در اندازه‌های مختلف و از متریال مختلفی ساخته می‌شود؛ اما به‌طور کلی از انواع پلاستیک مقاوم در برابر مواد شیمیایی (PVC، PE یا مشابه)، لاستیک یا فولاد ضدزنگ ساخته می‌شود.

۴. دوزینگ لاین معمولاً یک لوله PVC یا PE نسبتاً سفت یا یک شلنگ تقویت شده است. گاهی اوقات برای پمپ‌های تزریقی که قرار است با بخار، آب داغ یا محیط‌هایی با فشار فوق‌العاده بالا کار کنند، دوزینگ لاین را از جنس فولاد ضدزنگ و استنلس استیل می‌سازند.

۵. انژکتور. در محلی که سیال به سیالی دیگر برخورد می‌کند و تزریق می‌شود، یک نقطه تزریق وجود دارد که به آن انژکتور گفته می‌شود. انژکتور یک شیر یک طرفه است. شیر یک طرفه فقط در یک جهت اجازه عبور سیال و برقرار شدن جریان را می‌دهد. عملکرد پمپ تزریق بدین صورت است که وقتی پمپ، مقداری از سیال را به سمت انژکتور هدایت می‌کند، فشار سیال منجر به بازشدن شیر می‌شود. همچنین انژکتور دارای یک دهانه است تا محصول به‌جای دیواره جانبی، درست به وسط جریان عبوری تزریق شود و مخلوط همگنی را ایجاد کند.

۶. سیستم کنترل. یک سیستم کنترل وظیفه مهمی در عملکرد پمپ تزریق ایفا می‌کند. سیستم کنترل برای اطمینان از دقیق‌بودن دبی پمپ، روشن و خاموش شدن آن در زمان‌های خاص، افزایش یا کاهش دبی سیال عبوری و کنترل PH سیال عبوری نصب می‌شود. این سیستم می‌تواند یک تایمر یا سوئیچ ساده باشد.

تماس با شرکت آب پاک سازان

نکات مهم در انتخاب و خرید پمپ تزریق

نکات مهم در انتخاب و خرید پمپ تزریقمتوجه شدیم که پمپ‌های تزریق برای پمپ‌کردن مقدار بسیار دقیقی از مواد شیمیایی به جریان آب، بخار یا گاز با سرعت و فشار کنترل‌شده و ثابت طراحی شده‌اند؛ با این حال، طیف گسترده‌ای از مترینگ‌ پمپ‌ها در بازار موجود است؛ بنابراین یافتن پمپ تزریق مناسب برای صنایع مختلف، ممکن است مشکل باشد. هنگام تصمیم‌گیری در مورد اینکه انتخاب کدام پمپ تزریق برای کاربرد خاص شما انتخاب ایده‌آلی است، فاکتور‌های زیادی باید در نظر گرفته شود. اول از همه، شما باید پمپی را انتخاب کنید که بتواند دبی مناسبی برای نیاز‌های شما فراهم کند. پمپ‌های قوی‌تر به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند مواد شیمیایی را با دبی بسیار بالاتری نسبت به پمپ‌های کوچک‌تر پمپ کنند.

شما همچنین باید پمپی را انتخاب کنید که با نوع مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت شما سازگار باشد. برای مثال پمپی که برای کار کردن در استخراج مواد نفتی طراحی و ساخته شده است، مشخصات فنی، جنس متریال ساخته‌شده و ویژگی‌های متفاوتی با یک پمپ تزریق طراحی‌شده برای صنایع داروسازی یا صنایع مواد غذایی دارد.

خرید پمپ تزریق مناسب

برای خرید پمپ تزریق مناسب، ابتدا نیاز‌های خاص صنعت خود را تعیین کنید سرعت، فشار، دما و دبی جریان عبوری، بخش‌هایی ضروری از عملکرد پمپ تزریق است که باید به آن‌ها توجه کرد، چراکه تأثیر زیادی بر نتیجه کار و فرآیندها دارد. برای مثال، زمانی که مواد شیمیایی را برای انعقاد (که اغلب در فاضلاب برای جمع‌آوری جامدات در یک مکان استفاده می‌شود) یا صرفاً فیلتراسیون و از بین بردن میکروب‌ها به یک ماده تزریق می‌کنیم، فشار و دبی دوز تزریقی در نتیجه کار بسیار تأثیرگذار است

پمپ‌های اندازه‌گیری بر اساس ویژگی‌ها و محاسبات دقیق ساخته شده‌اند، به همین دلیل است که دانستن داده‌های کاربردی موتور، میانگین دما، فشار خروجی مورد نیاز و پارامترهای تاثیرگذار دیگر، حیاتی است. در ادامه یک چک لیست اساسی از همه عوامل مؤثر در خرید پمپ تزریق ارائه شده است:

  • فشار ورودی و تخلیه را بررسی کنید.
  • دمای مایع چقدر است؟
  • آیا مواد جامدی وجود دارد که باید فیلتر یا منعقد شود (تغییر به حالت جامد یا نیمه جامد)؟
  • ماهیت مایع تحت تزریق چیست؟ اسیدی و خورنده است؟ سمی و کشنده است؟ چسبناک است؟ بیماری‌زا است؟
  • دبی و فشار موردنیاز را مشخص کنید.

انواع برندهای پمپ تزریق:

انواع پمپ تزریق؛ دوزینگ پمپسکوSeko) ):

یکی از معروفترین شرکت‌های تولیدکننده پمپ تزریق مواد شیمیایی و سیستم‌های اندازه‌گیری در سطح جهان به شمار می‌آید. این برند توانسته با بیش از ۴۰ سال سابقه در تولید دوزینگ پمپ و ارائه محصولات متنوع، راهکارهای منحصر بفردی برای تزریق مواد شیمیایی در سیستم‌های تصفیه آب از مصارف انسانی، برج‌های خنک‌کننده، استخرهای شنا تا بسیاری از مصارف صنعتی ارائه دهد.

اتاترون Etatron

کمپانی Etatron در سال ۱۹۷۹ میلادی تاسیس شد و به سرعت به یکی از پیشگامان صنعت تصفیه آب در زمینه تولید پمپ‌های تزریق مواد شیمیایی در ایتالیا تبدیل شد. رشد چشمگیر این شرکت در طول سالیان متمادی سبب شد که Etatron اکنون به عنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان دوزینگ پمپ در سطح جهان با بیش از ۷۶ دفتر مستقل در کشورهای گوناگون شناخته شود.

اینجکتا Injecta  

یک شرکت موفق بین‌المللی با سابقه بیش از ۳۰ سال تولید دوزینگ پمپ است که امروزه به عنوان یکی از مطرح‌ترین برندها در این زمینه شناخته می‌شود. پمپ‌های تزریق مواد شیمیایی Injecta توسط شبکه‌ای از متخصصان این حوزه در تمام مراحل نصب، راه‌اندازی، عیب‌یابی و خدمات پس از فروش در سرتاسر جهان پشتیبانی می‌شوند.

تماس با شرکت آب پاک سازان

شرايط اتاقك نگهداری دوزینگ پمپ تزریق کلر

دوزینگ پمپ را از باران وتابش مستقيم خورشيد ، سرما و گرما محافظت نمایيد .

اتاقک داراي تهويه مناسب ، روشنايي كافي ، كفشور (جهت شستشوي دستگاه ) و برق (برحسب نوع دستگاه برق تك و يا سه فاز) باشد .

نزديك مكان تزريق كلر و در صورت ممكن بر روي لوله آب ساخته شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *