دستگاه تصفیه آب در استان آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی یازدهمین استان پهناور کشور و از نظر جمعیت با ۳ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۶۰۲ نفر ششمین استان بزرگ کشور است؛ ۲۱ شهرستان در استان آذربایجان شرقی وجود دارد و کلانشهر تبریز مرکز این استان است. ۶۷ درصد آب مورد نیاز استان آذربایجان شرقی در بخش آشامیدنی از سدهای علویان مراغه، ستارخان اهر، نهند تبریز، هشترود و شهید کاظمی بوکان و ۳۳ درصد آن نیز از ۳۷۶ حلقه چاه، قنات و چشمه تأمین می‌شود.

تصفیه آب استان آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی مشکلی از نظر کمبود آب ندارد اما این استان به سمت بحران در حرکت است؛ یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان آذربایجان شرقی در کلانشهر تبریز سکونت دارند که براساس امارهای شرکت آب و فاضلاب با کسری ۳۰ درصدی تولید آب مواجه است.

تبریز تنها کلانشهر کشور است که میزان تولید آب آن نسبت به میزان مصرف آب شهروندان دچار کسری است؛ ۷۰ درصد از آب این کلانشهر از طریق سدهای زرینه رود و نهند تأمین می‌شود که تجهیزات تصفیه خانه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ ان وارد سومین دهه فعالیت خود شده‌اند و بروز مشکل در هرکدام از آنها می‌تواند تبریز را با بحران قطعی آب مواجه کند.

براساس مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۰ شمسی، تبریز از سال ۹۵ سالانه با ۳ درصد کسری تولید آب مواجه می‌شود؛ این در حالی است که در سال ۱۳۹۹ کسری آب تبریز به ۱۹ درصد رسید و با قطعی برق ۳۰ حلقه چاه آب این کسری در کمتر از ۴ روز به ۳۰ درصد رسید و این کلانشهر با قطعی بلندمدت آب مواجه شد.

کسری تولید آب در تبریز سبب شد که سیاست قطعی موقت و نوبتی آب در دستور کار شرکت آبفا قرار بگیرد و مدیران این شرکت اعلام کرده‌اند با در پیش گرفتن این سیاست‌ها و صرفه جویی ۲۰ درصدی مصرف آب در این کلانشهر می‌توان از بحران قطعی دراز مدت آب جلوگیری و کسری ۱۵ میلیون متر مکعبی آب جلوگیری کرد.

در ادامه به برخی از ظرفیت های موجود آب شیرین کن در سایت قدکساز اشاره می کنیم:

دستگاه تصفیه آب در استان آذربایجان شرقی و دستگاه تصفیه آب در استان آذربایجان غربی معضل تولید آب در استان آذربایجان شرقی مختص تبریز نیست و شهرهای بستان آباد، بناب، ترک، میانه، ترکمانچای، گوگان ممقان، تسوج، مرند، عجب شیر، اذرشهر، زرنق، سهند و بخشایش در مرز بحران قرار دارند.

بحران آب در تبریز یکی از مشکلات مهم و اساسی استان آذربایجان شرقی است و دولت و مجلس درصدد انتقال آب از رود ارس برای پایان دادن به این بحران هستند؛ کارشناسان معتقدند که درصورت حل مشکل کمبود آب آذربایجان شرقی بحث تصفیه آب مورد نیاز برای مصارف شهری در اولویت است و قبل از بروز بحران باید تدابیری برای تصفیه آب انجام شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *