شما روزانه چند بار نام رادیاتور را می شنوید، رادیاتور شوفاژ، رادیاتور ماشین، رادیاتور یخچال و حتی کولر گازی، تا اینجا تا حدودی متوجه ارتباط بین آب و رادیاتور شده اید اما باید به دو سوال اساسی پاسخ بدهیم.

  • ساختمان رادیاتور چگونه است؟
  • نقش آب تصفیه در آن چیست؟

در قسمت اول به تشریح سوال اول می پردازیم.

دستگاه تصفیه آب در صنعت رادیاتور

استفاده از دستگاه تصفیه آب در صنایع رادیاتور

همانطور که می دانید وظیفه رایاتور ها گردش دما هستند. یعنی در مکان هایی که نیاز به سیستم گرمایش است از آب گرم و در جاهایی که نیاز به سیستم برودتی است از آب سرد استفاده می شود. تا اینجا توانستیم به تفهیم نقش آب در رادیاتور نیز بپردازیم. در رادیاتور های ساختمانی سیستم توانایی تنظیم رطوبت محیط را ندارد. رادیاتور ها امروزه به دلیل مصرف کم انرژی و در عوض راندمان و بازدهی بالا طرفداران بسیاری پیدا کرده اند.

ساختمان رادیاتورها از یک محفظه فلزی که ممکن است جنسی از فولاد، آلومینیوم و یا چدن داشته باشند، تشکیل شده اند. آب درون آن بسته به کاربرد و یا دمای مورد نیاز به وسیله یک پمپ، پمپاژ می شود. آب درون فضای محفظه به گردش در می آید و حاصل آن تغییرات حرارتی است که کار اصلی رادیاتور ها می باشد.

در پکیج های خانگی آب در شوفاژ یا جعبه درون خانه حرارت خود را از دست می دهد و آب سرد شده به موتورخانه باز می گردد. در رادیاتور های دیگر عکس عمل بالا اتفاق می افتد و وظیفه ی سیستم خنک کردن محل مورد نظر یا در واقع آب در گردش سیستم است.

  1. تفاوت فیلتر شنی عمودی و افقی : فیلتر شنی عمودی و افقی Vertical and horizontal sand filters فیلترشنی یکی از روش‌های قدیمی در دستگاه های تصفیه آب است.
  2. تفاوت آب سنگین(آب سخت) و سبک(آب نرم) : ۷۱ درصد از مساحت کره زمین را آب‌ فرا گرفته است اما فقط ۳ درصد از این حجم آب‌ها قابل مصرف در صنعت، کشاورزی و شرب است.
  3. تأثیر آب آشامیدنی سالم روی چاقی و لاغری : همه ما اهمیت آب برای بدن انسان را می‌دانیم و مطلعیم که دو سوم بدنمان از آب تشکیل شده و جالب است.

رادیاتور ها ساختمان های متفاوتی دارند

  • رادیاتور پنلی: که عمدتا در داخل منازل استفاده می شود و شکل عمومی تری نسبت به انواع دیگر دارد. می توان گفت نسل جدید تری از انواع رادیاتور است که به صورت پنل های مستطیلی ساخته می شود.
  • رادیاتور پره ای: از نظر شکل ظاهری شباهت هایی به رادیاتور های پنلی دارد با این تفاوت که پره های در کنار هم قرار گرفته تشکیل یک شکل مستطیلی می دهند. می توان گفت این مدل از انواع قدیمی تر مصارف خانگی است.
  • رادیاتور برقی: استفاده از برق مرکزی ساختمان آن را به این نام معرفی کرده است.
  • رادیاتور قرنیزی: نام قرنیزی به دلیل نصب در قرنیز ها به این نوع رادیاتور تعمیم داده شده است.
  • رادیاتور شیشه ای: این مدل رادیاتور از جنس شیشه هستند که علاوه بر سیستم گرمایش برای زیبایی دکوراسیون نیز به کار می روند.
  • رادیاتور حوله خشک کن: این مدل در طراحی های مدرن وحمام های سبک جدید به کار می روند.

و… تا اینجا به شناخت نسبی از شکل رادیاتور ها و کارایی آن ها پرداختیم اما وقت آن رسیده که به سوال دوم پاسخ بدهیم.

درصد خلوص آبی که درون رادیاتور ها استفاده می شود بسیار مهم است زیرا این آب می تواند مستقیما ساختمان محفظه و لوله های رادیاتور را مورد آسیب قرار دهد. موارد زیر از اهمیت استفاده اب تصفیه شده در رادیاتور ها است، اما پیش از آن باید بگوییم در با توجه به حساسیت این تجهیزات از آب مقطر یا همان آب با درصد خلوص بسیار بالا استفاده می شود.

  • رسوبات درون آب می تواند منجر به گرفتگی لوله ها یا ته نشینی درون محفظه شود که علاوه بر کاهش ظرفیت منبع منجر به افزایش مصرف انرژی و کاهش راندمان سیستم نیز می شود.
  • آب حاوی ذراتی است که در طولانی مدت می توانند موجبات خورندگی لوله ها یا محفظه را فراهم کنند.
  • آب ناخالص یا دارای ذرات معلق زیاد دیر تر گرم شده در نتیجه سیستم گرمایشی توانایی گرم کردن فضای مورد نظر را ندارد.
  • آب خالص یا آب مقطر با گردش درون موتور ماشین از جوش آوردن ماشین جلوگیری کرده و قطعات درون آن را خنک نگه می دارد.

موارد گفته شده در بالا به خوبی الزام استفاده از دستگاه های تصفیه آب در صنایع رادیاتور را نشان می دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *