اساس زندگی انسان‌ها بر پایه آب بنا شده است به‌طوری‌که نخستین تمدن‌ها در کنار آب شکل گرفت و نخستین شهرها و روستاها در کنار آب بنا شدند؛ با این وجود منابع آب شیرین جهان محدود هستند و در آشامیدن، شست‌وشو، صنعت و کشاورزی بیشترین کاربرد را دارند.

دستگاه تصفیه آب در صنعت نساجی

اهمیت آب در صنعت نساجی

یکی از صنایع وابسته به آب شیرین، صنعت نساجی است که برای فرآیند تهیه محصول به آب وابسته است و به ‌اصطلاح در دسته صنایع آب‌بر جای می‌گیرد و به تجارت تشنه نیز شهره است.

بنا بر آمارهای منتشر شده جهانی فرآوری یک کیلوگرم الیاف به ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر آب نیاز دارد؛ همچنین رنگ‌رزی یک کیلو کالای نساجی به ۳۰ تا ۵۰ لیتر آب نیاز دارد؛ بنا بر گفته کارشناسان اقتصاد یک کارخانه نساجی برای رسیدن به سود منطقی نیاز به تولید روزانه ۸ تا ۱۰ تن کالا دارد.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که یک کارخانه نساجی ماهانه به اندازه سرانه آب مصرفی ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر آب مصرف می‌کند و این موضوع اهمیت آب شیرین برای این صنعت را دوچندان می‌کند. باید به این موضوع نیز اشاره که ۲۲ درصد شهرهای ایران دچار تنش آبی هستند.

اهمیت صنعت نساجی در توسعه

نساجی از جمله صنایعی است که در زندگی رومزه مردم کاربرد وسیعی دارد و با توجه به نیاز مردم به پوشاک، رونق این صنعت می‌تواند منجر به شکوفایی اقتصادی شود؛ به همین دلیل براساس چشم انداز ۱۴۰۴ ایران باید در بین سه کشور نخست خاورمیانه و ۵۰ کشور اول جهان در صنعت نساجی قرار گیرد.

بررسی وضعیت کشورهای مختلف نشان می‌دهد که صنعت نساجی در هند، پاکستان، ویتنام و بنگلادش باعث رونق اقتصادی شده و کشور چین برای بهره بردن از موهبات این صنعت در حد فاصل سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۸ میلادی بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری‌های خارجی را به صنعت نساجی سوغ داده است.

کشور ترکیه نیز براساس چشم‌اندازهای توسعه‌ای در نظر دارد تا سال ۲۰۲۳ میلادی صادرات خارجی خود را به رقم ۵۴۵ میلیارد دلار برساند که سهم صنعت نساجی در آن یکصد میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *